MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 09. 2016.

Nenadani susret baranjskih Makedonki

Lenče i DonkaLenče i DonkaU subotu, 3. IX. 2016. godine, u Kneževu – nakon edukacije za gerontodomaćice, a u toku izložbe rukotvorina s likovno-kreativnih radionica u Branjini, Kneževu i Popovcu – nenadano su se upoznale dvije Makedonke: Donka Dvornić (djevojački Mirčevska) iz sela Janče (zapadna Makedonija, sjeveroistočno od Debra) i Lena Fulir (zvana Lenče, djevojački Anakieva) iz Štipa (istočna Makedonija).

Obje su udajom došle u Baranju, ne trbuhom za kruhom, nego za Baranjcima koji su im prirasli k srcu. Donka je došla u Belom Manastiru 1981, a Lena u Popovcu 1983. godine.

Bilo je čudno slušati ih kako pokušavaju razgovarati na makedonskom. Leni je to išlo bolje jer je skoro bila u Makedoniji, a tamo – kako reče – "brzo pokupi govor", a Donki malo teže jer dugo nije bila kod svoje rodbine u starom kraju. No, složile su se obje, treba im otprilike dva dana da se "ušaltaju po makedonski".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok