Ispiši ovu stranicu
Subota, 23. 04. 2016.

Edukacija "Biti volonter" u Kneževu

Edukatorica Jelena Kamenko (desno)Edukatorica Jelena Kamenko (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 23. IV. 2016. godine, od 9 do 13 sati, u sjedištu Mjesnog odbora u Kneževu, održana je edukacija "Biti volonter". Na edukaciji je bilo 19 osoba (18 žena i jedan muškaraca) iz Branjine, Kneževa i Popovca (Kristina Bartolić, Marija Beti, Aranka Hranić, Danijela Hranić – tajnica udruge "Svjetlo nade", Enis Ibrahimović – predsjednik udruge "Svjetlo nade", Šaćira Isić, Zvezdana Marković, Ljuba Mohenski, Lucija Piskač, Suzana Stjepanović, Vera Živanović) te iz Belog Manastira (Mirjana Ćosić, Donka Dvornić, Tihana Fadi, Snežana Kapular, Ivana Košalin, Antonija Papak iz Karanca). Njima su se pridružile "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić.

Sudionice edukacije iz Branjine, Kneževa, Popovca i Belog ManastiraSudionice edukacije iz Branjine, Kneževa, Popovca i Belog ManastiraTa edukacija jedna je od aktivnosti projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", a držala ju je Jelena Kamenko, voditeljica programa Razvoj volonterstva u Volonterskom centru Osijek. Edukatorica je prisutnima pojasnila što je volonterstvo, u kratkim ih je crtama upoznala sa Zakonom o volonterstvu te s pravima i obavezama volontera, pravima i obavezama organizatora volontiranja, ugovorima o volontiranju, potvrdama o volontiranju i još mnogočemu što je vezano za volonterstvo.

Sve su to sudionice edukacije naučile kroz zajednički interaktivni rad. Analiza evaluacijskih listića pokala je da su sudionice edukacije iskazale zadovoljstvo metodama rada, radnom atmosferom, radnim materijalima i radom trenerice.

  • Projekt "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru""Oazi" je odobren na natječaju "Superseniori", koji je namijenjen udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici (na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te Grada Zagreba), a kojeg su raspisale Zaklada Zajednički put iz Zagreba i Zaklada Slagalica iz Osijeka. Projekt se financira sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0".

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti