MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 25. 02. 2016.

Volonterska akcija u "Baranjskom suncu" (VI)

Atmosfera super, druženje odličnoAtmosfera super, druženje odlično(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 25. II. 2016. godine, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", ponovo je održana volonterska akcija "Volontirajmo jednom mjesečno u domu za starije osobe". Akciji se, pod vodstvom "Oazinih" aktivistica Jelene i Stele, odazvalo pet "Oazinih" volonterki: Borislava, Gordana, Greta, Ksenija i Sanja.

Štićenici Doma su u dnevnom boravku, kao drage prijatelje, čekali "Oazine" volonterke, ali nisu znali tko će sve doći jer u svakoj novoj akciji pojavi se po neki novi volonter ili volonterka. I ne samo da su čekali, nego su bili i spremni za druženje: netko za priču, a netko za društvenu igru.

Volonterka Ksenija s mlađim je štićenicama igrala "čovječe, ne ljuti se", a ostale volonterke su sa starijima razgovarale i slušale priče o njihovom zdravlju i o njihovoj djeci. Oduševljenje među bakicama mađarske nacionalnosti izazvala je volonterka Greta, koja je s njima razgovarala mađarski. Moglo bi se reći i ovako: nova volonterska ekipa, a stara priča, kao da je prethodna akcija u istom domu bila jučer, a ne prije dva i pol mjeseca.

Među prisutnim štićenicama našao se i jedan "mladić" od sedamdesetak godina. On je, inače, u manjini, ali je zainteresiran za ta "ženska druženja". I što reći na kraju: atmosfera super, druženje odlično tako da će i jedni i drugi s nestrpljenjem čekati sljedeću akciju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok