MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 25. 11. 2015.

Film o prvoj crnogorskoj knjaginji Darinki

Anđelka Pavić: predavanje prije filmaAnđelka Pavić: predavanje prije filmaU srijedu, 25. XI. 2015. godine, s početkom u 18 sati, u Dvorani za produkcije Umjetničke škole u Belom Manastiru, KUD "Montenegro-Montenegrina" i prijatelja Crne Gore Beli Manastir prikazao je, u sklopu kulturne manifestacije "Crna Gora – moja postojbina", dokumentarni film "Škrinja" o životu prve crnogorske knjaginje Darinke Petrović.

Aleksandra VukadinovićAleksandra VukadinovićPrije projekcije, predsjednica KUD-a Anđelka Pavić, prof., u kraćem predavanju, upoznala je publiku s vladavinom knjaza Danila i s utjecajem koji je na njega, a tako i na zbivanja na crnogorskom dvoru, imala njegova supruga Darinka, o kojoj govori taj film.

Nakon filma, održan je kratki kulturno-umjetnički program, u okviru kojega je vokalna solistica Aleksandra Vukadinović iz Popovca otpjevala nekoliko crnogorskih pjesama. Publika je bila zadovoljna programom, a svoje zadovoljstvo javno je izrazio i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, koji se uvijek rado odaziva na skupove u organizaciji belomanastirskog crnogorskog KUD-a.

Program je održan pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Grada Belog Manastira, a uz pomoć Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba i belomanastirskog Centra za kulturu. Na koncu je za učesnike programa i publiku priređena mala zakuska.

Pročitano 1254 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok