MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 11. 2015.

Dobitnici Povelja Grada Belog Manastira

Daniela Taslidžić HermanDaniela Taslidžić Herman(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 11. XI. 2015. godine povodom Dana Grada Belog Manastira, gradonačelnik Ivan Doboš uručio je ovogodišnje Povelje Grada Belog Manastira Željku Mumleku, Mađarskoj kulturnoj udruzi (MKU) "Pélmonostor", Nikoli Opačiću i Danieli Taslidžić Herman.

Kako stoji u obrazloženju, Željka Mumleka predložio je ŠRD "Smuđ" zbog izuzetnih ostvarenja vezanih uz razvoj i unapređivanje sportskog ribolova. Prepoznat je njegov rad na edukaciji pri osnivanju ribičkih društava, izradi normativnih akata društava, aktivan rad na provođenju Zakona o slatkovodnom ribarstvu, kao i aktivnosti na zaštiti ribljeg fonda i voda, zbog čega je dobitnik raznih lokalnih, županijskih i državnih priznanja.

Željko MumlekŽeljko MumlekMKU 'Pélmonostor'MKU 'Pélmonostor'Mumlek je, inače, predsjednik NO Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza, a svoj je doprinos dao i na području obnove vatrogasnih društava u Baranji, zbog čega je dobio čin počasnog vatrogasnog časnika.

MKU "Pélmonostor" zaslužan je za doprinos u njegovanju i očuvanju tradicije te kulturne baštine mađarske zajednice. U udruzi djeluju ženski pjevački zbor, dvije folklorne sekcije, igraonica za djecu, dramska sekcija, sekcija za njegovanje običaja te rekreativna sekcija.

Nikola OpačićNikola OpačićNikolu Opačića predložilo je Baranjsko-rusko društvo prijateljstva zbog doprinosa razvoju društvenih djelatnosti te dugogodišnjeg rada na promicanju stečevina antifašizma. Opačić aktivno sudjeluje u radu Baranjsko-ruskog društva prijateljstva te je dobitnik priznanja - medalje Veleposlanstva Ruske Federacije. Predsjednik je gradske Udruge antifašističkih boraca i antifašista (ABA), predsjednik županijske Zajednice udruga ABA i potpredsjednik Saveza ABA RH.

Danielu Taslidžić Herman predložio je belomanastirski DVD zbog njezinog doprinosa u području kulture te u osnivanju i razvoju Gradskog kazališta Beli Manastir, čija je predsjednica. Dobitnica je nagrade Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje za pokretanje kazališta i pet godina rada u njemu, kao i nagrade Hrvatskog sabora kulture. Pokretačica je Međunarodnog festivala kazališnog stvaralaštva i Dječjeg kazališnog festivala, a u Beli Manastir dovela je i Europsku noć kazališta.

(Izvor: Ivica Getto, glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok