MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 06. 06. 2009.

Finale tečaja engleskog za darovite gimnazijalce

Put u Zagreb
Baranjski gimnazijalci pred banom Jelačićem

Kao što je već objavljeno na "Oazinim" internetskim stranicama 28. V. 2009. godine, prva ili početna grupa (koju su činili učenici prvog i drugog razreda Gimnazije Beli Manastir) i druga ili napredna grupa (koju su činili učenici trećeg i četvrtog razreda) uspješno su završile besplatni tečaj engleskog jezika za darovite baranjske gimnazijalce u sklopu "Oazinog" projekta dobivenog od Zagrebačke banke. Kao finale tečaja bilo je predviđeno da prva grupa posjeti Odsjek za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek, a druga Odsjek za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s ciljem da odslušaju nekoliko sati fakultetske nastave i osjete kako je to biti student engleskog jezika.

 

Put u Zagreb
Sad ćemo vidjeti kako je na fakultetu

Međutim, zbog studentskih protesta i prekida nastave na hrvatskim sveučilištima, odlazak u Osijek i Zagreb nije se mogao organizirati onako kako je bilo predviđeno, a kad se nastava normalizirala, stigao je i kraj školske godine pa neki učenici zbog odgovaranja ili testova nisu mogli izostajati s nastave. Nepotpuna druga grupa (njih 6 od 9) ipak je putovala u Zagreb na tri dana (4-6. VI. 2009), a prva je grupa zakazanog dana, kad je već bio dogovoren i program boravka na fakultetu, morala otkazati putovanje u Osijek zbog testa na kome je većina morala biti.

 

Baranjski gimnazijalci zahvaljuju Zagrebačkoj banci što im je omogućila besplatni tečaj engleskog jezika i putovanje u Zagreb. Boravak druge grupe u Zagrebu opisale su "Oazina" aktivistica Željana Laketa (može se pročitati ovdje) i učenica Anja Aćimović (može se pročitati ovdje), a odlazak prve grupe u Osijek odložen je za jesen.

Pročitano 1280 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok