MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 06. 2015.

Rad "Oazine" medicinske sestre (V/2015)

Medicinska sestra Bojana VujatovićMedicinska sestra Bojana VujatovićU petom mjesecu 2015. godine "Oazina" medicinska sestra Bojana Vujatović imala je 130 obilazaka korisnika, kojima je pružala savjetodavnu zdravstvenu pomoć u kući. To je činila kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Kao i prethodnih mjeseci, pri svakom obilasku korisniku ili korisnici izmjerila bi krvni tlak, a 20 puta izmjerila je i šećer u krvi, od toga četiri puta jednoj korisnici s njezinim aparatom i materijalom. Četiri puta išla je kod doktora po recepte za lijekove, a potom i u ljekarnu.

Početkom mjeseca jedna joj je korisnica, nažalost, preminula tako da je ukupno imam 43 korisnika, od toga 7 muškaraca i 37 žena (6 bračnih parova) i svi se nalaze na području Grada Belog Manastira.

U subotu, 9. V., učestvovala je u dvije manifestacije na belomanastirskom Trgu slobode (Sajam udruga Baranje 2015. i "Različitost je bogatstvo"), a 19. V. s grupom "Oazinih" volontera bila je u Domu za starije i nemoćne na druženju s korisnicama i tom prilikom kartala se s njima sedmica i belota te igrala "čovječe, ne ljuti se". Od ponedjeljka, 11. V., od 13 do 15 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra počela je mjeriti krvni tlak građanima te će to raditi svakog ponedjeljka.

Pročitano 957 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok