MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 02. 06. 2015.

Poklon-šalice biljskim osnovcima

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 2. VI. 2015. godine, "Oazini" zaposlenici Vesna Nedić, Neno Radić i Sanela Stanojević posjetili su Osnovnu školu Bilje. Razlog njihovog posjeta bilo je darivanje učenika nižih razreda te škole. Radi se o učenicima koji su uspješno prošli radionice nenasilne komunikacije u sklopu "Oazinog" projekta "Budi i ti za NE nasilje". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provodi se u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Osnovnom školom Bilje. Glavni cilj projekta je zajedničkim djelovanjem udruge, škole i lokalne samouprave uspješno djelovati na sprečavanju nasilja među baranjskim učenicima.

Biljski osnovci su kroz različite radionice razvijali međusobno povjerenje, pripadnost grupi, razumijevanje te uvažavanje različitosti i tolerancije za druge i drugačije. "Oazini" zaposlenici imali su prilike saslušati ih. Posebno ih je razveselila, ali i nasmijala njihova dječja iskrenost kad su iznosili svoje dojmove i zadovoljstvo radionicama te izdvojili neke od najdražih poput: "Moje zvjezdice", "To smo mi" i "Dobar vjetar u leđa", u kojima su oni – kroz igru i kreativnost – naučili kako reći NE nasilju.

Svoje zadovoljstvo iznijeli su i učitelji Osnovne škole Bilje: Silvija Tibor Kovač (1.a), Lajoš Berdalović(1.b), Ilonka Milić (2.a), Zora Jerković (2.b), Ivana Nićin (3.a), Ana Škrnjug (3.b), Renata Lazar (4.a) i Biljana Svrtan (4.b), koji su provodili navedene radionice, a sve uz monitoring "Oazine" vanjske suradnice, diplomirane učiteljice Sofije Petrović iz Belog Manastira.

Na kraju posjeta učenicima su uručene poklon-šalice s natpisom "Budi i ti za NE nasilje" za uspomenu, ali i da ih uvijek podsjećaju kako reagirati i reći – NE nasilju. Druženje je zabilježeno zajedničkim fotografijama kao podsjetnikom na dobru suradnju i jednim od načina na koji se može educirati i zaštiti najmlađe, ali ih i pripremiti za ono što ih čeka u daljnjem životu.

Pročitano 1474 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok