MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 13. 05. 2015.

Rad "Oazine" medicinske sestre (IV/2015)

Redovito mjerenje krvnog tlakaRedovito mjerenje krvnog tlakaU mjesecu travnju 2015. godine "Oazina" medicinska sestra Bojana Vujatović imala je 138 obilazaka korisnika, kojima je pružala savjetodavnu zdravstvenu pomoć u kući. To je činila kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Pri svakom obilasku korisniku ili korisnici izmjerila je krvni tlak, a 14 puta izmjerila je i šećer u krvi, od toga četiri puta jednoj korisnici s njezinim aparatom i materijalom. Pet puta išla je kod doktora po naloge za hitnu pomoć te po recepte za lijekove, a potom i u ljekarnu.

Krajem mjeseca dobila je još jednu korisnicu, s kojom se dogovorila da će je nastaviti redovno obilaziti. Trenutno ima 44 korisnika, od toga 7 muškaraca i 37 žena (6 bračnih parova) i svi stanuju na području Grada Belog Manastira.

Početkom proljeća korisnici su joj se počeli žaliti da ih sve boli: kosti, mišići, zglobovi pa se plaše što im je, ali je ispalo da su podobijali upale mišića jer su krenuli s poslovima po dvorištima, baštama, voćnjacima te s proljetnim čišćenjima po kući.

Pročitano 783 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok