MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 03. 05. 2015.

Dostava besplatnih toplih obroka (IV/2015)

Hotelska hrana donirana 'Oazinim' korisnicimaHotelska hrana donirana 'Oazinim' korisnicimaProtekao je i četvrti mjesec 2015. godine u kome je "Oaza" nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe s područja Grada Belog Manastira, koju financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i dijelom Grad Beli Manastir. Tu uslugu prima 40 korisnika, socijalno ugroženih sugrađana, kojima je takva pomoć od izuzetne važnosti.

Proteklog mjeseca dostavljeno je 970 toplih obroka. To je nešto više nego inače i to stoga što je "Oaza", uz dodatne napore, u dva navrata – pred Uskrs i Praznik rada, korisnicima priredila lanč-pakete, kojima su mogli poboljšati svoju ishranu za vrijeme navedenih praznika.

 

Postupak pakiranja donirane hrane...Postupak pakiranja donirane hrane... ...slaganje na papirne tacnice......slaganje na papirne tacnice...

U belomanastirskom Hotelu Patria održan je od 16. do 18. IV. 2015. godine Prvi Hrvatski ruralni parlament. Organizatori tog Parlamenta: Hrvatska mreža za ruralni razvoj, osječka Udruga za kreativni razvoj Slap, LAG Baranja i Grad Beli Manastir, svjesni socijalne situacije u Baranji, višak hrane pripremljene za brojne učesnike i goste te gajbu jabuka donirali su "Oazinim" korisnicama, što je također popravilo jelovnike ugroženih Belomanastiraca.

Kao i uvijek, u cijelom ovom procesu veliku ulogu ima i "Oazina" dobra suradnja s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, kao i s Crvenim križem Osijek, iz čije kuhinje pet puta tjedno u Beli Manastir stižu topli obroci.

..a potom zamotavanje u foliju..a potom zamotavanje u foliju
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok