MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 12. 04. 2015.

Rad "Oazine" medicinske sestre (III/2015)

Redovito mjerenje krvnog tlakaRedovito mjerenje krvnog tlakaU mjesecu ožujku 2015. godine "Oazina" medicinska sestra Bojana Vujatović imala je 140 obilazaka korisnika, kojima je pružala savjetodavnu zdravstvenu pomoć u kući. To je činila kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Pri svakom obilasku korisniku ili korisnici izmjerila je krvni tlak, a 32 puta izmjerila je i šećer u krvi, od toga pet puta jednoj korisnici s njezinim aparatom i materijalom. Jednom je išla i u ljekarnu po lijekove. Korisnike obično obilazi u pratnji gerontomajstora.

Primijetila je da se korisnici pridržavaju njezinih savjeta u vezi s krvnim tlakom i šećerom u krvi te da pokušavaju sve održati u granicama normale. Neke korisnice požalile su joj se da ih jako boli želudac pa ih je posavjetovala koje namjernice trebaju izbjegavati. Krajem mjeseca jedna se "Oazina" korisnica vratila svome domu u Belom Manastiru, nakon što je preko zime bila kod kćerke u velikom gradu, pa je i ona, kao osoba u dubokoj starosti, s visokim tlakom i nedavno operiranim kukom, ušla u program obilazaka "Oazine" medicinske sestre, koja sada svakog tjedna obiđe 42 korisnika.

Pročitano 908 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok