MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 04. 2015.

Trinaesto druženje starijih osoba

Ana Jeličić s bakama Anicom i EtelkomAna Jeličić s bakama Anicom i EtelkomU srijedu, 8. IV. 2015. godine, održano je trinaesto druženje starijih osoba kod bake Anice u organizaciji "Oazine" aktivistice Ane Jeličić, a prema projektu "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Bake Anica (83) i Etelka (89) susjede su koje se druže gotovo cijeli svoj vijek. Dijelile su brigu, radost i tugu, bile potpora jedna drugoj, no godine i bolest učinile su svoje pa se to druženje nešto prorijedilo.

Iako se rjeđe viđaju, njihovo druženje jednako je zanimljivo kao i prije. Pune su životne energije, pričā i savjetā. Uz tv-serije, prate i dnevnu politiku, tako da je ona nezaobilazna tema svakog druženja. Brinu se kako će mladi dalje, hoće li imati mirovine ili dovoljno hrane jer, kako su primijetile, mlađi slabo obrađuju svoje vrtove, "sve bi oni 'teli na tacni", a to ne – može.

I tako njih dvije, od posjete do posjete, "skupljaju materijal" koji, uz kavu, kolače i nerijetko burek (!), međusobno "pretresaju". Ponekad im se pridruže i druge susjede, željne njihove vedrine i duha, koji možda dolaze i od imena njihove ulice, koja se danas zove – Sunčana.

Pročitano 992 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok