MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 29. 03. 2015.

Održana Selekcijska smotra OBŽ za 55. FHKA

Prizor iz 'Smiješne bajke'Prizor iz 'Smiješne bajke'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Šesta Selekcijska smotra amaterskih kazališta Osječko-baranjske županije (OBŽ) održana je u Belom Manastiru u nedjelju, 29. III. 2015. godine, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Gradskog kazališta. Odigrane predstave pratio je i državni selektor Igor Ružić iz Zagreba, koji je – u konkurenciji od pet predstava – kao najbolju predstavu Smotre izabrao "Dnevnik Anne Frank", koja odlazi na 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) u Pazinu u svibnju ove godine. Za taj festival nominiralo se oko 150 predstava iz cijele Hrvatske.

Osim Belomanastiraca, koji su odigrali tri predstave ("Smiješna bajka", "Luckasti klauni" i "Dnevnik Anne Frank"), na Smotri su se predstavili i Amatersko kazalište Belišće s monodramom "Đuka Begović" te KUD "Đeram" iz Viljeva s predstavom "Duša bećarska".

Gradsko kazalište Beli Manastir na tom državnom festivalu bilo je 1995. na otoku Murteru s predstavom "Stričeva oporuka", a takav uspjeh ponovilo je i 2014. godine, kad je predstavljalo OBŽ na 54. FHKA u Slavonskom Brodu s monodramom "Ispovijed".

Pročitano 998 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok