MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 29. 03. 2015.

Rad "Oazine" medicinske sestre (II/2015)

Medicinska sestra Bojana VujatovićMedicinska sestra Bojana VujatovićI u drugom mjesecu 2015. godine medicinska sestra Bojana Vujatović pružala je "Oazinim" starijim korisnicima savjetodavnu zdravstvenu pomoći u kući. To je činila kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Evo kako Bojana opisuje svoje aktivnosti: "Samostalno obilazim korisnike, ponekad u pratnji gerontomajstora, te im po dolasku mjerim krvni tlak, pogledam lijekove koje koriste te kada ih uzimaju i njihovu medicinsku dokumentaciju (uputnice, nalaze, recepte). Za mjerenje šećera u krvi dogovorim se s korisnicima i obično im najavim tjedan dana ranije da bi oni mogli malo pripaziti na prehranu te da toga dana ne bi doručkovali ili nešto popili prije nego što im izmjerim šećer u krvi.

Po potrebi odem do doktora po uputnice, doznake ili naloge i u ljekarnu po lijekove. Osobe kod kojih sam primijetila povišeni krvni tlak ili šećer u krvi posavjetovala sam kako da ih vrate u granice normale. Nakon nekog vremena primijetila sam da se pridržavaju mojih uputa te da im se krvni tlak unormalizirao, a šećer u krvi vratio u granice normale.

Svi korisnici su na području Grada Belog Manastira. Ukupno ih je 41, od toga 7 muškaraca i 33 žene, a imam i 6 bračnih parova. Svi korisnici su stariji od 60 godina i žive sami, a neki nemaju nikoga drugog tko bi ih obilazio."

Pročitano 894 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok