MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 26. 03. 2015.

Priče iz "Oazinog" internet-kluba (II/2015)

Dobrodošlica za onbe koji se pristojno ponašajuDobrodošlica za onbe koji se pristojno ponašajuJednog dana u prošlom mjesecu neki mališa nikako se nije mogao smiriti u "Oazinom" internet-klubu pa ga je dežurna teta nagrdila i poslala kući. Ali dok se ona bavila još tko zna kojim sve poslovima, malac se vratio, skočio uza zid i iz pakosti ugasio svjetlo u "Oazinoj" burzi odjeće i obuće te hitro zbrisao niz hodnik ka izlazu iz Društvenog centra. Sljedećeg dana slučaj je htio da se opet namjerio baš na istu dežurnu. Ona ga je podsjetila na jučerašnje ponašanje, a on stao tvrditi da ništa nije učinio. Mrtav hladan gleda vas plavim okicama i ne trepće, rekao bi čovjek: dijete govori istinu.

Nepristojno…
Ali dežurna baš zapela da mu da do znanja da se ne može tako ponašati i ne uvažavati kućna pravila. Na to dečkić revoltirano samo uzviknu "Bože!" i zvekne ulaznim vratima tako jako da su se ponovo otvorila. "E, ovaj neće skoro ponovo doći" – pomisli dežurna. Bogme se prevarila. Poslije ručka, popodne, evo njega opet! Izgleda da ne može bez "Oaze" pa makar zaradio i grdnju!

… i pristojno ponašanje
Početkom prošlog mjeseca, negdje oko petog februara, navalio piriti ledeni sjeverac. Svuda hladno – samo u "Oazi" toplo. Toga dana predveče u "Oazine" prostorije počeše pristizati neka djeca koja nam dotad baš i nisu bila poznata i tu viđena. Začas ih se skupilo desetak, a nitko nema donatorski sitniš za pristup internetu. Našao se ipak jedan s dvije kune u džepu pa su se svi oko njega sjatili i utišali. Čekali su, zapravo, da im počne radionica u susjednoj udruzi. Dežurna je primijetila da su bili i slabije odjeveni pa je samo diskretno pojačala grijanje. Neka se ogriju, umjesto da lutaju po mračnim belomanastirskim ulicama.

Pročitano 968 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok