MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 01. 2015.

Četvrto druženje starijih osoba

Tema druženja bili su - snoviTema druženja bili su - snoviU subotu, 3. I. 2015. godine, održano je četvrto druženje starijih osoba u domu jedne korisnice "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući. Takva druženja organiziraju se u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Baka Marica pozvala je svoje poznanice Radu i Dragicu da se malo porazgovore u subotnje prijepodne. Već ujutro naložila je šporet u kujni da bude toplo kad joj dođu gošće. Pristavila je kavu i one su se začas obrele u njezinom domu. Tema tog druženja bili su – snovi!

Jedna od njih ispričala je kako je sanjala pokojnog supruga i zajedničko krečenje stana. San je bio veoma jasan, sve baš "ko na javi", čak je zapamtila i kakav je bio moleraj na zidu (onaj starinski, koji se radio s jajima i koji je trajao "sto godina"). Ostale su prihvatile materijal za priču i dometnule što su one u snu vidjele i tumačile što bi to trebalo značiti.

Prisutna gerontodomaćica napomenula im je da "Oazin" projekt sprečavanja socijalne isključenosti starijih osoba nudi i obilazak medicinske sestre, koja će im izmjeriti krvni tlak ili po potrebi šećer te dati savjet u vezi s prehranom ili lijekovima. Odmah se razgovor prometnuo u ono što ih najviše muči: razne bolesti s kojima se nose kako najbolje znaju i umiju. Očas posla sjetila se i domaćica da joj svaki čas treba stići sestra koja joj pomaže pri kupanju pa se društvance brzo raspade, nisu se sve stigle ni slikati. Ali "šta to mari", naći će se one uskoro opet i nastaviti svoje omiljene teme za razgovor.

Pročitano 967 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok