MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 07. 01. 2015.

Priče iz "Oazinog" internet-kluba (XII/2014)

Mlađe i poneka starija osobaMlađe i poneka starija osobaTokom posljednjeg mjeseca 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu bilo je 200-tinjak pristupa internetu. Uglavnom su dolazile mlađe i poneka starija osoba. Osnovnoškolci su se najviše bavili zabavom, a odrasli internetom: traženjem posla, popisima knjiga, molbama, voznim redovima i sličnim stvarima.

U posljednje vrijeme primjećuje se da većinom dolaze osobe slabijeg materijalnog stanja ili nezaposleni. Jedna starija osoba tražila je nekoliko puta i odjevne predmete iz "Oazine" burze odjeće i obuće, kroz koju se mora proći da bi se došlo u Internet-klub. Bio joj je potreban zimski kaput i toplija odjeća jer je znatno zahladilo. Našlo se ponešto od svega pa je ta osoba otišla zadovoljna.

A što se malih posjetilaca tiče, s njima uvijek ima dogodovština. Došao jednom prvašić s prijateljem da se poigra na kompjuteru, nešto krivo pritisnuo pa mu nestala slika s ekrana i sav iznerviran oglasi se: "Pa zašto mi se sad ugasio, e… pa ja stvarno ne kontam ovu 'Oazu'!"

A ima tu i onih kojima je vazda vruće, nikako im ugoditi temperaturu. Česti posjetilac "Oazinog" internet-kluba iz trećeg razreda vječito dolazi u kratkim majicama i zaboravlja zatvoriti vrata, kao da "ima rep". Čekajući početak radionice u potkrovlju Društvenog centra, koju drži susjedna udruga, desetak puta uđe u "Oazine" prostorije i izađe iz njih – samo da vidi koga ima i da "snimi" što se tu dešava. Na njemu uvijek majica kratkih rukava, a vani tri stupnja Celzijevih – da se čovjek smrzne kad ga vidi! A kad je pred kraj prošle godine zasniježilo, dežurne tete u Internet-klubu ponadale su se da će ga ipak viđati u nečem – toplijem.

Pročitano 1222 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok