MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 16. 12. 2014.

Anketa u službi prevencije socijalne isključenosti

Povratak s anketiranja...Povratak s anketiranja...Početkom ovog mjeseca (XII/2014) Mirovna grupa Oaza započela je anketiranje koje je vezano za istraživanje potreba za aktivnostima koje će olakšati i unaprijediti kvalitetu življenja osoba iznad 60 godina starosti koje žive u svojim kućama i stanovima. To anketiranje prva je obimnija aktivnost novog "Oazinog" socijalnog projekta kojim se želi prevenirati socijalna isključenost starijih osoba u Gradu Belom Manastiru.

Nakon potpisivanje ugovora s Ministarstvom socijalne politike i mladih i formiranja projektnog tima, sastavljen je anketni list na tu temu s prikladnim pitanjima, koja bi trebala pokazati kako djelovati da se smanji socijalna isključenost starijih osoba. Anketom, koju bi valjalo okončati do 10. I. 2015. godine, bit će obuhvaćeno 150 osoba starijih od 60 godina, a provode je "Oazine" aktivistice i volonteri.

Iz dosad skupljenih anketnih listova već se vidi koje aktivnosti preferiraju nešto "mlađi" anketirani, a koje "starije" dobne skupine. Prvi su skloniji aktivnostima u kojima bi oni bili aktivni faktor i nešto činili, a stariji su skloniji besplatnim aktivnostima koje bi im netko drugi pružio.

Anketne listove treba i razvrstatiAnketne listove treba i razvrstatiSama anketa je prilično obimna (16 gradiranih pitanja) i obuhvaća općenita pitanja o spolu, starosti, socijalnom statusu, obrazovanju, članstvu u udrugama, zdravstvenom stanju, zadovoljstvu vlastitim životom, aktivnostima koje starije osobe upražnjavaju … pa sve do odabira ponuđenih besplatnih usluga, opredjeljenja za neku vrstu druženja, voljnosti za posjetu kazališnim predstavama, koncertima, korisnim predavanjima, za učestvovanjem u volonterskim akcijama…

Preko anketnog lista starije osobe mogu odabrati i nešto za proširenje vlastitih vidika: učenje stranih jezika ili kompjuterskih vještina, rekreaciju s fizioterapeutom, putovanje, društvene igre, razmjenu recepata... Po okončanju anketiranja, "Oaza" će načiniti i statistiku cijelog poduhvata te dobiti brojčanu sliku odgovora na pojedina pitanja, što će sigurno biti putokaz za usmjeravanje ovog projekta, ali i za buduće projekte iz socijalne oblasti.

Pročitano 1051 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok