MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 09. 10. 2014.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (IX/2014)

Ima li u Burzi baš ono što mi treba?Ima li u Burzi baš ono što mi treba?"Oazina" burza odjeće i obuće jedna je od aktivnosti "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. I u mjesecu rujnu 2014. godine "Oazine" aktivistice redovno su dežurale u Burzi odjeće i obuće, a odziv građana bio je zadovoljavajući, i to kako u doniranju, tako i u preuzimanju donirane robe. U prošlom mjesecu, naime, 38 puta zaprimljena je nova roba, a čak 83 puta je izdana osobama u potrebi.

Pojedini korisnici dolaze u Burzu više puta, zanimajući se za određenu kategoriju odjeće ili obuće, koja se ne može uvijek naći. Najbrže se izdaju posteljina, sportska odjeća i obuća te odjeća za bebe, dok su korisnici nešto slabije zainteresirani za dugačke kapute i kostime, ali se aktivistice nadaju da će se s nadolaskom hladnijih dana i to promijeniti te da će i takva roba nekome korisno poslužiti.

Uz korisnike s područja Grada Belog Manastira, izdana je roba i osobama iz Batine, Bolmana, Darde i Kneževa te jednoj obitelji iz Popovca. To nije predviđeno "Oazinim" programom, ali je programski tim odlučio da se i njima pomogne jer zadovoljavaju kriterije socijalno ugroženih osoba, a robe je bilo dovoljno.

Pročitano 1070 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok