MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 16. 06. 2014.

Dječje radionice "Tolerancija – DA, nasilje – NE" (V/2014)

Na kazališnoj predstavi u belomanastirskoj kino-saliNa kazališnoj predstavi u belomanastirskoj kino-saliU petom mjesecu 2014. godine održane su četiri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan.

2. V. - 16. radionica (četvrta iz ciklusa "Ja i kako me drugi vide"), 10-ero djece

Djeca su imala zadatak da svoje ime napišu lijevom rukom. Bilo je slučajeva da su neki svoje ime ipak pisali desnom rukom jer ih je bila sramota pisati lijevom. Nastavljen je razgovor o tome kako su dobili imena i koliko im se ona sviđaju. Pokazalo se da je većina zadovoljna svojim imenom. Jedan dječak iskoristio je priliku te zamolio ostale da ga ne zovu nadimkom, nego imenom.

9. V. – 17. radionica (peta iz ciklusa "Ja i kako me drugi vide"), 9-ero djece

Prvo se radila igrica biranja sitnih predmeta, uz objašnjavanje zašto je baš to odabrano. Potom su se, u sklopu jedne vježbice, učesnici bavili svojim problemima i prijedlozima za njihovo rješavanje. Radionica je završena igricom "Jutro na farmi", u kojoj su učesnici zamišljali da su neka od životinja i oglašavali se po redu buđenja.

16. V. – 18. radionica (prva iz ciklusa "U tuđim cipelama"), troje djece

Radionica je bila slabo posjećena jer je padala jaka kiša pa su došla samo djeca iz obližnje zgrade. Unatoč malom broju, djeca su prošla kroz sve predviđene vježbice, a naročito su se zainteresirali za igru "Jabuka", u kojoj je svatko morao uzeti po jednu jabuku s tacne, a potom je vratiti na tacnu i zapamtiti koja je njegova. Potom su jabuke promiješane. Dvoje djece pronašlo je svoje jabuke, a jedna djevojčica nije. Zaključak je bio da smo svi jednaki, a zapravo različiti. Završna aktivnost radionice, s obzirom na kišu, bila je "Osmijeh za kraj".

23. V.19. radionica (druga iz ciklusa "U tuđim cipelama"), osmero djece

Djeca su crtala različite modele cipela i kasnije komentirala koje bi modele najlakše obuli te kako bi se osjećali u nekim drugim modelima koji im nisu prikladni. S obzirom na poplave koje su pogodile regiju, sljedeća vježba pod nazivom "Prepoznavanje potreba" bila je prilagođena toj temi pa se diskutiralo o tome kako pomoći onima koji su stradali u toj nesreći. Ta vježba trebala je naznačiti nužnosti procjene potreba u svakoj prilici.

To je bila vrlo uspješna radionica, na kojoj je učestvovalo i dvoje djece iz Londona. Nakon završetka edukativnog dijela, svi su izašli van i igrali se graničara i školice, tako da su jedva otišli svojim kućama.

30. V.

Djeca su bila na dječjoj kazališnoj predstavi "Emil i detektivi" u izvedbi Kazališta mladih Belišće, koja je prikazana u belomanastirskoj kino-sali u sklopu 3. dječjeg kazališnog festivala Beli Manastir 2014.

Pročitano 1672 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok