MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 02. 2014.

Web-stranica za besplatnu pravnu pomoć

Tri A za građaneTri A za građaneNa adresi http://tripleacitizens.eu/ nalazi se novopokrenuta web-stranica koja omogućuje pristup besplatnoj pravnoj pomoći za građane. Pripremljena je u okviru međunarodnog projekta "Trostruko A za građane: pristup informacijama, savjetovanje i aktivna pomoć", na kojem je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva jedan od partnera.

Stranica putem interaktivne karte nudi jednostavan pristup svim organizacijama koje pružaju informacije, savjete i besplatnu pravnu pomoć građanima u nekim državama jugoistočne Europe (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Kosovo) i Turskoj.

Projekt "Trostruko A za građane" (Triple A for Citizens: Access to information, Advice & Active help), koji je pokrenula organizacija ECAS iz Bruxellesa, a financira ga Europska komisija, temelji se na načelu da svatko ima pravo biti informiran o svojim pravima. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva partner je projektu u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, Nacionalna zaklada će u okviru svog "Programa podrške građanima nakon ulaska RH u EU" uskoro objaviti poziv za iskaz interesa za uvrštavanje svih organizacija koje u Republici Hrvatskoj pružaju primarnu pravnu podršku građanima kako bi informaciju o tome učinili dostupnom što je moguće većem broju građana Republike Hrvatske.

Pročitano 1336 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok