MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 20. 02. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (I/2014)

Korisnica Olga BečanovićKorisnica Olga BečanovićI u prvom mjesecu 2014. godine "Oazine" gerontodomaćice obilazile su stare osobe u Gradu Belom Manastiru, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

"Oazin" gerontotim sastojao se od voditeljice programa, asistentice na programu, patronažne sestre, gerontokrojačice, gerontomajstora i šest gerontodomaćica, od kojih su jedna gerontodomaćica i gerontomajstor zaposleni preko javnih radova. Tokom mjeseca održana su tri sastanka gerontotima, na kojima se raspravljalo o tekućim problemima i na kojima su se davali prijedlozi kako ih riješiti. Gerontodomaćice su obilazile 49 osoba (45 žene i 4 muškarca), a ukupno su odradile 352 obilaska.

Poslovi gerontodomaćica
Uz mnoštvo uobičajenih poslova koje su odradile u domovima svojih korisnika i korisnica, gerontodomaćice su odradile još mnogo toga: čišćenje oraha od ljusaka, čišćenje usisivača za prašinu, glancanje parketa, iznošenje smeća i pepela, pomoć pri presvlačenju, posipanje klizavih staza, pranje prozora i tepiha, pratnja korisnika koji ide u posjet, priprema lijekova za korištenje, provjera u Gradu radi oslobođenja od nekih režijskih troškova, skidanje mesa s tavana, slaganje robe itd., itd.

"Oazin" vešeraj i šnajderaj
"Oazin" vešeraj i dalje pere rublje za korisnice koje nemaju perilicu, dok su u "Oazinom" šnajderaju odrađeni sljedeći poslovi za četiri korisnice: krojenje i šivanje novih jastučnica, pravljenje papuča od vune, prepravljanje i prekrajanje mantila i drugo.

Pročitano 987 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok