Ispiši ovu stranicu
Subota, 15. 02. 2014.

Edukacija stručnog tima za "Oazin" novi projekt

Trenerica Karmen RatkovićTrenerica Karmen Ratković(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 15. II. 2014. godine, s početkom u 10:00, u osječkom Hotelu Millennium održana je edukacija stručnog tima sastavljenog od učiteljica i učitelja Osnovne škole Popovac, Osnovne škole "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice i aktivista Mirovne grupe Oaza. Edukacija je dio projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Edukaciju su priredile trenerice Maja Uzelac i Karmen Ratković.

One su aktivistice zagrebačke udruge "Mali korak" i dugogodišnje trenerice koje su veći dio svog radnog vijeka – i profesionalnog i aktivističkog kroz nevladine organizacije – pridonosile i pridonose zaštiti prava i interesa djece.

Teme
Teme edukacije bile su: što je radionica; vrste radionica; radionica kao metoda interaktivnog, iskustvenog, socijalnog učenja; struktura pedagoške radionice (uvodni, glavni i završni dio); posebna umijeća vođenja radionica (priprema, jasna formulacija uputa, umijeće vođenja refleksije o doživljenome, umijeće primanja povratne informacije).

Sudionici
Iz kopaničke OŠ na edukaciji je bilo devet učiteljica i jedan učitelj: Alma Jašarević, Radmila Jukić, Marina Knežević, Mirela Lađarević, Jelena Mamić, Janja Matasović, Ružica Nako, Vesna Pandurić, Vladimir Pandurić i Ana Vučković te pedagoginja Blanka Skender.

Iz popovačke OŠ bili su prisutne tri učiteljice i jedan učitelj: Natalija Fehir, Daniela Hmura, Stevan Mirković i Ankica Ostojić.

Uime "Oaze" na edukaciji su bili Neno Radić, voditelj "Oazinog" internet-kluba i asistent na tom projektu za Brodsko-posavsku županiju, i projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Evaluacija
Svi sudionici bili su veoma zadovoljni održanom edukacijom, a pitanje koje se na kraju najčešće postavljalo bilo je: "Kada će opet biti edukacija?"

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti