MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 13. 12. 2013.

Erdut: "Na kavu sa susjedom"

Općina Erdut sa sjedištem u DaljuOpćina Erdut sa sjedištem u Dalju(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 13. XII. 2013. godine, domaćin projektne aktivnosti "Na kavu sa susjedom" bila je Općina Erdut sa sjedištem u Dalju. Ta se aktivnost provodi u sklopu projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", kojim se potiče prekogranična suradnja Srbije i Hrvatske. U delegaciji Grada Belog Manastira bili su zamjenici gradonačelnika Zoran Kranjčec i Marko Bogatić, novinarka Adelina Janić i aktivistica Mirovne grupe Oaza Ana Jeličić.

Općina Erdut nalazi se u Osječko-baranjskoj županiji i obuhvaća četiri naselja: Aljmaš, Bijelo Brdo, Dalj i Erdut s oko 8.500 stanovnika. Prema riječima načelnika općine Jugoslava Vesića, cijelu općinu krasi bogato vinogorje i plodna zemlja, tako da se stanovništvo uglavnom bavi vinogradarstvom, vinarstvom, voćarstvom, poljoprivredom i građevinarstvom. Naravno, uz to je vezan i ekoturizam, o kome je više govorila Bojana Orsić iz Poduzetničko-razvojnog centra (PORC) Općine Erdut u zanimljivom prikazu "Poučne staze značajnog krajobraza Erduta". Ništa manje zanimljivo nije bilo ni izlaganje Srđana Antića iz osječkog "Nansen dijalog centra" (NDS) o prekograničnoj suradnji "Pruži ruke preko granice".

Cijela ova priča i susret sada već – rekli bismo – pravih susjeda ne bi bila tako dojmljiva da se nije održavala u prekrasnom prostoru Kulturnog i znanstvenog centra "Milutin Milanković" Dalj, nazvanog po velikom Daljcu, u svijetu cijenjenom, a kod nas nedovoljno poznatom utemeljivača moderne klimatologije. Njega je predstavio ravnatelj centra Đorđe Nešić kroz priču "Jučer, danas, sutra".

Kao i na kraju svih prethodnih ovakvih susreta, domaćini su upriličili domjenak i druženje na prikladnom mjestu. A gdje bi moglo biti prikladnije mjesto od ugodne i tople atmosfere Vinarije Antunović, koja se potrudila da svi sudionici – predstavnici raznih gradova i općina – kući odu sa što boljim dojmovima. A i inače su dojmovi, razgovori, razmjena iskustava i moguća povezivanja sudionika bili glavna tema cijelog tog druženja. Sljedeći i posljednji susret ove godine održat će se u Subotici.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok