Ispiši ovu stranicu
Subota, 07. 12. 2013.

Komunikacijski trening u Zagrebu (II)

Montiranje videaMontiranje videaU subotu, 7. XII. 2013. godine, od 12 do 18 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) održan je drugi, ujedno i zadnji dio komunikacijskog treninga, koji su skupa provodili FPZG i Televizija Student u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske i Hrvatskom radiotelevizijom.

Komunikacijski trening bio je namijenjen predstavnicima udruga mladih ili udruga za mlade, koji su time stekli osnovno znanje iz televizijskog novinarstva, ali i nekolicini studenata FPZG-a, koji su tim treningom usvojili nova znanja vezana za civilno društvo i rad nevladinih organizacija.

Kristian DošenKristian Došen'Oazina' volonterka Sonja Nedić prima priznanje'Oazina' volonterka Sonja Nedić prima priznanjeOvoga puta trening je započeo predavanjem Kristiana Došena, studenta FPZG-a i urednika i voditelja emisije "Pun kufer" na Televiziji Student, o važnosti neverbalne komunikacije, a zatim je Igor Mirković, glavni urednik Televizije Student, održao predstavnicima udruga brzi tečaj pravljenja televizijskih priloga.

Nakon osvježenja i druženja, uslijedio je onaj puno zanimljiviji dio. Predstavnici udruga su bili podijeljeni u male grupe na čelu s jednim demonstratorom s FPZG-a i dobili su zadatak da snime vrlo kratak i jednostavan video u šest kadrova, a tema je bila proizvoljna. Nakon toga uslijedilo je montiranje i prikazivanje onoga što su sve grupe napravile.

Uz odlične mentore predstavnici udruga snimili su sedam različitih videa, koje je Igor Mirković pohvalio i poručio im da je cijeli trening bio brzi kurs televizijskog novinarstva jer studenti FPZG-a to uče cijeli semestar. Sada su se predstavnici udruga ipak malo odmaknuli od amatera i neka to imaju na umu kada budu nešto snimali za vlastitu udrugu. I upravo za taj mali korak udaljavanja od amaterizma dobili su priznanja da su, uz mentorstvo novinara i medijskih stručnjaka, uspješno svladali komunikacijske vještine nastupa pred kamerom, praktične vježbe u TV-studiju Televizije Student te osnove televizijske proizvodnje.

(Napisala: Sonja Nedić;
prethodni članak)

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti