MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 10. 10. 2013.

Okrugli stol o ravnopravnosti spolova u ruralnom razvoju

Ravnopravnost spolova u ruralnom razvojuRavnopravnost spolova u ruralnom razvojuU petak, 10. X. 2013. godine, s početkom u 10 sati, u osječkom Hotelu Silver održan je okrugli stol u sklopu projekta "Ravnopravnost spolova u ruralnom razvoju – osnaživanje žena u ruralnom društvu" (GARD-projekt). Organizator okruglog stola bila je osječka Organizacija za građanske inicijative (OGI), a nositelj projekta je Institut za demokraciju i posredovanje (IDM) iz Albanije. Pored OGI-ja, projektni partneri još su Agencija za suradnju, edukaciju i razvoj (ACED) iz Bosne i Hercegovine te Centar za ruralne studije i međunarodnu poljoprivredu (CERAI) iz Španjolske. Iz Baranje na okruglom stolu bile su "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i predstavnica Udruge žena "Izvor" Općine Kneževi Vinogradi Maja Šoja Rikert.

Nakon uvodnih riječi OGI-jeve aktivistice Marine Mišanović, predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i članica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova Silvija Dološić predstavila je Zakon o ravnopravnosti spolova i Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova.

Svi učesnici okruglog stolaSvi učesnici okruglog stolaIzlaganja

  • O položaju žena na tržištu rada govorila je Beba Madunović iz Područnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
  • O ženama poduzetnicama, o problemima na koje nailaze te o primjerima dobre prakse govorila je Snježana Babić iz Hrvatske gospodarske komore.
  • O problemima i pozitivnim primjerima položaja žena Romkinja govorila je Nadica Balog, predsjednica Udruge žena Romkinja "Romsko srce" iz Jagodnjaka.
  • O problemima i pozitivnim primjerima položaja žena i ženskih udruga u ruralnom području govorila je Karmela Kapular iz Udruge "Hrvatska žena" iz Starih Jankovaca.

Nakon svakog izlaganja razvila se žustra diskusija svih prisutnih, koji su postavljali pitanja te iznosili svoje primjere dobre i loše prakse.

Poslije kraće pauze dalji rad nastavljen je u četiri grupe. Sudionici su pokušali odrediti ciljeve, prioritete, mjere i akcije na temu "Rodno osjetljivi program ruralnog razvoja i poboljšanje položaja žena".

Rad u grupama (1)Rad u grupama (1)Rad u grupama (2)Rad u grupama (2)Rad u grupama (3)Rad u grupama (3)Rad u grupama (4)Rad u grupama (4)Rad u grupama (5)Rad u grupama (5)Rad u grupama (6)Rad u grupama (6)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok