MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 10. 2013.

Anica i Elvira završile javne radove u "Oazi"

Gerontodomaćica Anica FričGerontodomaćica Anica FričDana 14. X. 2013. godine istekli su ugovori vezani za mjeru zapošljavanja na javnim radovima dvjema gerontodomaćicama u Mirovnoj grupi Oaza. Naime, Elvira Hegeduš iz Belog Manastira i Anica Frič iz Šumarine bile su zaposlene šest mjeseci na "Oazinoj" socijalnoj usluzi pomoć u kući starim osobama s područja Grada Belog Manastira, i to od 15. IV. do zaključno 14. X. Svaka je obilazila po deset starih osoba u Belom Manastiru i Šećerani pa su imale priliku dobro se upoznati s "Oazinim" starim korisnicima.

Svakodnevno su odrađivale poslove pospremanja i nabavki namirnica, odlazile po lijekove i recepte ili naručivale specijalističke preglede svojim korisnicima, prale posuđe, pripremale obroke, odnosile rublje u "Oazin" vešeraj na pranje i sušenje, cijepale i unosile drva u stan ili kuću, peglale rublje, sređivale kućnu i zdravstvenu dokumentaciju, produžavale dopunsko zdravstveno osiguranje…, a ponekad prošetale i družile se s korisnicima.

Gerontodomaćica Elvira HegedušGerontodomaćica Elvira HegedušDakako, odradile su one i niz drugih raznovrsnih poslova koji predstavljaju teškoću za stare osobe. Osim toga, redovno su podnosile pismene mjesečne izvještaje i srijedom prisustvovale gerontosastancima, a po potrebi tražile savjet od patronažne sestre. Navikle su već na ovaj posao i sad odjednom – kraj! Ponovo će biti prijavljene na Zavod za zapošljavanje, ali "Oazu" neće napustiti. One su i korisnice "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene pa ćemo ih u "Oazi" i dalje sretati.

Pročitano 1264 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok