MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 11. 2008.

U Belom Manastiru gostovao GKUD iz Bačke Palanke

GKUD "Kosta Abrašević" iz Bačke PalankeGKUD "Kosta Abrašević" iz Bačke PalankeNevladine organizacije (pa i Mirovna grupa Oaza) podstiču međugraničnu suradnju, a i same učestvuju u njoj, jer se na taj način poboljšavaju odnosi u široj regiji. U međugraničnoj suradnji sudjeluju i neke belomanastirske organizacije. Tri KUD-a (hrvatski, srpski i mađarski) koncem svake zime učestvuju na bušama u Mohaču, a mohački folkloraši na "Jeseni u Baranji". Gradsko kazalište Beli Manastir surađuje s Hrvatskim amaterskim kazalištem iz Ljutova kod Subotice, Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir s vatrogascima iz Bačkog Monoštora, SKUD "Jovan Lazić" svake godine nastupa na međunarodnoj smotri u Bajmoku, MKD "Pelmonoštor" održava veze s društvima iz Mađarske i Vojvodine ...

U nedjelju, 23. XI. 2008. godine, u Belom Manastiru gostovalo je Gradsko kulturno-umetničko društvo (GKUD) "Kosta Abrašević" iz Bačke Palanke. Bačkopalanački folkloraši nastupili su u prepunoj belomanastirskoj kino-sali na Koncertu povodom 61. godišnjice SKUD-a "Jovan Lazić" i proslave Svetog arhangela Mihaila. Gosti su se belomanastirskoj publici predstavili s 12 parova i s jedanaestočlanim orkestom odlično odigravši igre Vlaha iz sela Kobišnice "Ajde momci da ga bijemo", igre iz Pčinje "Gajtano mome mori", šopske igre i igre iz bosilegradskog krajišta "Bujno oko se napravi sred seloto na sokak". Dvije selekcije domaćeg SKUD-a (mlađa i starija) nastupile su igrama iz Srbije, igrama iz Vranja, igrama iz okolice Leskovca i igrama iz Makedonije. Kao solistice po jednu pjesmu otpjevale su Baranjke Aleksandra Vukadinović i Aleksandra Prijović.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok