MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 01. 09. 2013.

Susreti enigmata u Vranju

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuOd petka (30. VIII.) do nedjelje (1. IX. 2013) održani su trinaesti Susreti enigmata Srbije (SES) u Domu učenika u Vranju u organizaciji Enigmatskog saveza Srbije. Na njima je bilo 50 učesnika iz raznih gradova i mjesta (Batajnica, Beograd, Bor, Crvenka, Ćuprija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Leskovac, Loznica, Mali Zvornik, Niš, Nova Pazova, Novi Pazar, Surdulica, Šimanovci, Vladičin Han, Vranje…), po jedan učesnik iz Makedonije (Skoplje) i Crne Gore (Podgorica), dva učesnika iz Bosne i Hercegovine (Banjaluka, Čelinac) te četiri iz Hrvatske (Beli Manastir, Osijek).

Susreti su prošli u vrlo ugodnoj, prijateljskoj, tolerantnoj, čak srdačnoj atmosferi. Kao da su svi učesnici od kuće ponijeli svoje najbolje raspoloženje, trudeći se cijelo vrijeme da ga ničim ne pokvare ni sebi ni drugima. Takvom raspoloženju doprinos je svakako dao i adrenalin stečen izletom po vrletnom putu u Manastir Prohor Pčinjski, ali i grad Vranje, mjesto od 55.000 stanovnika, sjedište Pčinjskog okruga, za koje se – usprkos ekonomskim, razvojnim i komunalnim problemima – može reći da je "veseli grad, radostan i mlad", baš kao u prvoslovci koja se može vidjeti na blogu "Logičke zagonetke".

A u Vranju su se, u isto vrijeme, održavali i Dani Vranja (28. VIII. – 1. IX.) i to pod sloganom "Tradicija i duh Vranja u novim vremenima". Čini se da je vrhunac te manifestacije bio u subotu uveče. Nakon što se iz grada u Dom učenika vratila najmlađa učesnica 13. SES-a, lakonski je zaključila: Vranje ima 55.000 stanovnika, a večeras su izgleda svi na ulici.

Na Susretima je održano i nekoliko takmičenja. Na turniru enigmata-šahista pobijedio je Zoran Stojanović iz Vranja, u križaljkaškoj igri kvizovki pobijedio je Sreten Perić iz Loznice, na prvenstvu u rješavanju zagonetaka pobijedio je Slavko Bovan iz Kikinde, na prvenstvu u sastavljanju zagonetaka opet je pobijedio Sreten Perić, dok je u sastavljanju anagrama pobijedila Gordana Jovanović Šarić iz Šimanovaca. Za najuspješnijeg učesnika Susreta proglašen je Slavko Bovan. U rješavanju zagonetaka učestvovala je i ekipa "Zakosa" (Zagonetačkog kluba "Osijek") u sastavu Josip Dubrović, Jovan Nedić i Zlatan Pupezin i nije bila – zadnja.

Pročitano 1962 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok