MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 07. 2013.

Karavana "Put jednakosti" u Belom Manastiru

'Oaza' na Sajmu organizacija civilnog društva'Oaza' na Sajmu organizacija civilnog društvaU srijedu, 17. VII. 2013. godine, Mirovna grupa Oaza učestvovala je na Sajmu organizacija civilnog društva na belomanastirskom Trgu slobode koji je organiziralo Hrvatskog debatnog društva (HDD) iz Zagreba. Sajam, na kome su bile "Oazine" predstavnice Ana Jeličić st., Sabina Rončević i volonterka Ana Jeličić, dio je projekta i karavane "Put jednakosti", koje HDD provodi u deset hrvatskih gradova s deset različitih aktivnosti.

Ugodno smo iznenađeni što je Beli Manastir ušao u tih deset gradova u kojima se provodi spomenuti projekt, što ga financira Youth Initiative Open Society Foundations, a u sklopu Dekade Roma. Cilj projekta je uključivanje mladih Roma u život i rad lokalne zajednice.

Dječja kreativna radionicaDječja kreativna radionicaUpisivanje na zid željaUpisivanje na zid željaPored sajma, na Trgu su se održavale i druge aktivnosti: dječje kreativne radionice, fotoradionica, a bio je postavljen i zid želja, na kome su posjetioci mogli zapisati svoje želje. A želja je bilo – svakakvih: od mira u svijetu, jednakosti, posla za sve ljude i stjecanja diplome pa do onih malo šaljivih, kao što je – "Želim se udati za Matu"!

Druženje mladih nastavilo se na projekciji filmova u Vili Baranja u Karancu, kuda ih je odvezao autobus. I tako je, uz žamor, mladost i razigranost, osvježeno jedno uspavano ljetno popodne u našem malom gradu. Nadamo se da će ih biti još.Želja je stvarno bilo - svakakvih!Želja je stvarno bilo - svakakvih!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok