MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 07. 2013.

774.000 zahtjeva za legalizaciju

Što će biti s ruševnim kućama po baranjskim selima?Što će biti s ruševnim kućama po baranjskim selima?Kako piše portal indeks.hr, do isteka roka za legalizaciju predano je oko 774.000 zahtjeva za ozakonjenje bespravne gradnje. Samo u Zagrebu u zadnjem tjednu pred istek roka za legalizaciju dnevno je stizalo čak 3.000 zahtjeva. Slične su gužve bile i u drugim područnim uredima pa je resorna ministrica Anka Mrak Taritaš za Media servis izjavila: "Odaziv je veći od očekivanog i možda govori u smjeru da je količina bespravnih objekata u Hrvatskoj znatno veća od očekivanog".

Hrvatskoj, sada članici EU, slijedi faza sređivanja stanja u prostoru. Prema naputku ministarstva, nadležni uredi prvo će rješavati predmete prema datumu zaprimanja, zatim potpune te za dopunu dokumentacije davati rok od 60 dana. Ministrica očekuje da će na kraju procesa legalizacije prostorna slika Hrvatske biti bitno drugačija: "Očekujem da će u roku od dvije godine glavnina bespravnih objekata ipak biti legalizirana".

Pročitano 1422 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok