MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 01. 07. 2013.

Rad gerontomajstora Roberta Dvornića (V-VI/2013)

Robert Dvornić: provjera klima-uređajaRobert Dvornić: provjera klima-uređajaU petom i šestom mjesecu 2013. godine Robert Dvornić iz Belog Manastira odradio je preko javnih radova drugi dio svog zaposlenja u Mirovnoj grupi Oaza. Njegov posao gerontomajstora završio je posljednjeg dana mjeseca lipnja. Bio je zadužen za besplatne sitne popravke u kućama i stanovima starih osoba koje su korisnici "Oazinog" socijalnog programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama". Redovno je prisustvovao sastancima "Oazinog" gerontotima srijedom i saslušao nove informacije od gerontodomaćica o potrebama starih sugrađana. Iako je elektrostruke, trudio se da odradi i poslove koji se odnose na metalsku, stolarsku i druge struke. Jednom je prilikom dobio zadatak da izvidi zašto nekoj baki curi krov: "A šta ću ja na krovu, majko mila" – upitao se Robert, ali je i za taj zadatak našao neko rješenje.

Tokom mjeseca juna odradio je sljedeće poslove: čišćenje bojlera i daljinskog prekidača, gipsanje rupa na zidu, košenje trave, lijepljenje ladica, podmazivanje šarki na vratima, postavljanje karnišne, mrežica za komarce, kuka za cvijetnjake, lajsne na prag, opšivanje limom tavanskih vrata, oštrenje kosilice, popravak bicikla, električnih instalacija, kapije, kosilice za travu, kvaka, lustera, roletne, štednjaka, vodokotlića, skidanje mahovine sa salonit-krova, zamjena baterija, grla na lusteru, prekidača, sijalica, utičnica itd., itd.

Sada, nakon Robertovog odlaska, u "Oazi" se očekuju "urgencije" tipa: "A kad će doći majstor?"

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok