Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 12. 06. 2013.

U četvrtak u Batini vrh vodenog vala

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Drava kod Osijeka trenutno izgleda kao moreDrava kod Osijeka trenutno izgleda kao moreKako piše web-portal Radio-Baranje, vrh vodenog vala na Dunavu kod Batine očekuje se u četvrtak, 13. VI. 2013. godine, i bit će 765 centimetara. Pretpostavlja se da će tako visok vodostaj Dunava potrajati nekoliko dana, a danonoćna dežurstva se nastavljaju. Zbog rasta vodostaja preventivno je proglašeno izvanredno stanje za cijeli tok Dunava.

U srijedu ujutro, 12. VI. 2013. godine, Dunav kod Batine prešao je 750 centimetara, što je najviši zabilježeni vodostaj u posljednjih 10 godina. Dogodilo se to i 2006. godine, kad je vrh vodnog vala dosegao 750 centimetara, ali tada, zahvaljujući novom nasipu, nije bilo opasnosti za Batinu. Nasip podnosi vodostaj preko 800 centimetara, a prognoze iz Hrvatskih voda govore kako će se stanje Dunava na oko 760 cm zadržati nekoliko dana.

Karašica, zbog velikog pritiska vode iz Dunava, razlijeva se od ušća po nebranjenom području prema Dražu. U batinskoj Ulici svetoga Ivana Nepomuka postavljeni su dodatni nasipi i trenutačno najveća opasnost prijeti od podzemnih voda iz bunara i septičkih jama.

Prema pisanju web-portalu www.osijek031.com, vodostaj rijeke Drave i dalje raste te je u srijedu, 12. VI. 2013. godine, u 17 sati iznosio 470 centimetara. Za Dravu kod Osijeka su proglašene redovne mjere obrane od poplava, a proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave očekuje se kad vodostaj rijeke Drave prijeđe 500 centimetara.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti