MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 06. 2013.

Završen Dječji kazališni festival u Belom Manastiru

Premijera predstave 'Put po svijetu'Premijera predstave 'Put po svijetu'Drugi dječji kazališni festival, kojega je organiziralo Gradsko kazalište Beli Manastir i koji je trajao pet uzastopnih dana, završen je u petak, 7. VI. 2013. godine. Završnica je bila iznad očekivanja organizatora. Naime, belomanastirska kinodvorana, s 350 sjedećih mjesta, nije bila dovoljno velika da primi 400-tinjak posjetitelja željnih kazališnih predstava. Finale festivala u "velikom stilu" odradilo je Gradsko kazalište Beli Manastir premijerom predstave "Put po svijetu", koja je tokom izvedbe doživjela ovacije i na kraju skandiranje na bis. U toj veseloj kazališnoj igri, koju je napisao Tode Nikoletić, a režirala i prilagodila Daniela Taslidžić Herman, glumili su Dunja Vlahek, Anamaria Embreuš i Matej Benak.

Prvoga dana festivala, kojega je službeno otvorio belomanastirski gradonačelnik IvanDoboš, gostovalo je Bjelovarsko kazalište s predstavom "Dvije sretne sove", potom Dramska družina "Hoću, mogu" iz Bizovca ("Pjer Tilja"), Kazališna družina "I. B. Mažuranić" iz SlavonskogBroda ("Kuki i Kvaka") te Gradsko kazalište "Joza Ivakić" iz Vinkovaca ("Postolar i vrag").

Vesela kazališna igra za djecu i odrasleVesela kazališna igra za djecu i odrasleNova predstava Gradskog kazališta
"Put po svijetu" avanturistička je priča za djecu i odrasle puna doživljaja tri mališana, koji na romobilu, sa svojim putujućim kazalištem, odlaze na put oko svijeta. Obilaskom raznih zemalja susreću se s Alibabom i Aladinom, indijanskim poglavicom "Bikom koji stoji", Romeom i Julijom, karatašima, Billyjem Kidom... Mladi belomanastirski glumci u jednosatnoj predstavi su obišli sedam zemalja svijeta i promijenili 12 kostima i uloga, uz songove i svjetlosne efekte na koje su djeca uživala, pljeskala, pjevala, smijala se, "navijala" i komunicirala s glumcima. Poruka predstave je da dječja mašta može pokrenuti brda i okrenuti svijet, a govori i o važnosti pravoga prijateljstva.

1.500 posjetilaca na pet predstava!1.500 posjetilaca na pet predstava!Festival će se održavati svake godine
Festival je prošle godine kao pilot-projekt organiziralo Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji s Centrom za kulturu i Udrugom osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Zbog velikog interesa, kako djece tako i roditelja, odlučeno da će se festival održavati svake godine, u isto vrijeme, i najmlađim sugrađanima besplatno nuditi pet kazališnih predstava.

- Očekivali smo posjećenost, no da će nam kroz pet kazališnih dana kroz dvoranu "proći" oko 1.500 posjetitelja, to je nadmašilo naša očekivanja i više smo nego sretni i zadovoljni, ističe glumica Anamaria Embreuš.

Planovi Gradskog kazališta
Iako stižu ljetni praznici, pauze u radu Gradskom kazalištu neće biti. Čekaju ih gostovanja u Tuzli i Vitezu (BiH), Dramlju, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, potom provedba projekta "Prijatelj za 5!" u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama "Baranjski leptirići" i pripreme za 4. Međunarodni festival kazališnog stvaralaštva, koji je iz studenog pomjeren na rujan i koji će, kao i prijašnjih godina, tokom mjesec dana bogatog kulturnog programa ugostiti desetak najuspješnijih kazališnih predstava u Hrvatskoj i regiji.

Pročitano 1615 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok