MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 19. 05. 2013.

Edukacija razvojnog tima LAG-a Baranja

Edukacija 'Animiranje zajednice'Edukacija 'Animiranje zajednice'Od srijede do petka, 15-17. V. 2013. godine, od 14 do 20 sati, na OPG-u Milana Šarića, na Zlatnom brdu (Goldbergu) kraj Popovca, održan je tematski modul "Animiranje zajednice".

To je bio drugi tematski modul koji su organizirali osječka Udruga za kreativni razvoj "Slap", LAG Baranja i zagrebačka udruga Odraz – održivi razvoj zajednice, a u sklopu edukacijskog programa za članove razvojnog tima LAG-a Baranja.

Cilj edukacijskog programa je dodatni rad na jačanju ljudskih kapaciteta, posebno mladih koji čine razvojnu osnovu za provedbu Lokalne razvojne strategije Baranje. Na modulu je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Bila su predviđena tri zasebna tematska modula i to prema sljedećem rasporedu:

Modul 1: Upravljanje projektnim ciklusom i izvori financiranja
Treneri: Gordana Stojanović i Tomislav Panenić
Vrijeme i mjesto: Suza, Podrum Kolar, 7-9. V. 2013.

Modul 2: Animiranje zajednice
Trenerice: Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Mück
Vrijeme i mjesto: Popovac, OPG Milan Šarić,15-17. V. 2013.

Modul 3: Odnosi s javnošću i Internet-marketing
Treneri: Kristina Babić i Miroslav Varga
Vrijeme i mjesto: Karanac, Seoski turizam Ivica i Marica, 21-23. V. 2013.

Tok edukacije
Nakon predstavljanja i upoznavanja s grupom, trenerice Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Mück, kroz interaktivni rad, predočile su grupi od 15 Baranjaca (pretežno mladih iz javnog, privatnog i civilnog sektora) sljedeće teme: razvoj i motiviranje zajednice, kako vidimo svoju idealnu zajednicu, jesmo li motivirani za rad u lokalnoj zajednici, sektori u društvu i njihova uloga u lokalnom razvoju, međusektorsko partnerstvo za razvoj lokalnih zajednica i javno dogovaranje…

Učesnici edukacije pred Kapelom rođenja presvete BogorodiceUčesnici edukacije pred Kapelom rođenja presvete BogorodiceOpuštanje u pauzama
U pauzama za ručak i osvježenje, vlasnik OPG-a Milan Šarić, inače poznati matematičar, prvog je dana grupi pokazao svoje plantaže krušaka i kajsija, od kojih peče rakije viljamovku i kajsijevaču, a drugi dan upoznao ih s popovačkim znamenitostima: Svetištem Marije Lurdske i Kapelom rođenja presvete Bogorodice.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok