MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 17. 05. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (IV/2013) – drugi dio

Gerontokrojačica uzima mjeru…Gerontokrojačica uzima mjeru…U prethodnom članku nije sve rečeno o radu "Oazinih" gerontodomaćica u četvrtom mjesecu 2013. godine:

* Osim što pružaju socijalnu uslugu pomoć u kući, "Oazine" gerontodomaćice u "Oazinom" vešeraju besplatno peru i veš korisnicima kojima je to potrebno pa je u mjesecu travnju ukupno oprano 30 "mašina" raznog rublja za ukupno 12 osoba.

* Jedna od "Oazinih" gerontodomaćica (Jelena Opačić-Matijević) dio svog radnog vremena radi kao gerontokrojačica pa besplatno šije, krpi i prekraja odjeću našim korisnicima. Najviše je bilo prekrajanja sukanja, hlača, sakoa i drugih odjevnih predmeta koji još mogu poslužiti svrsi.

* "Oazin" gerontotim redovito se sastajao svake srijede, a na posljednjem sastanku u mjesecu bila je i patronažna sestra.

O papučicama i rojtama
Na kraju moramo još napomenemo nešto o "Olginim papučicama i Ankinim rojtama". Naime, neke naše korisnice imaju i neke svoje "posebne zanimacije" ili način "kak' se šta treba naprav't'".

Tako baka Olga nabavlja posebnu bijelo-šatiranu meku vunicu, od koje plete zgodne minijaturne papučice s gombicama za bebe iz svoje ulice. Zato ponekad, po lijepom vremenu, prošeta svojom ulicom i diskretno sazna u kojoj se kući očekuje prinova i "radionica" kreće kako bi papučice bile gotove do rođenja djeteta.

Druga naša baka, Anka, koja je radila u tekstilnoj industriji, općenito je vrlo pedantna, a posebno kad je peglanje stoljnjaka u pitanju. Svi ti starinski stoljnjačići i miljei imaju rojte koje se pranjem u mašini dobro zgužvaju. Kad ih je gerontodomaćica htjela na brzinu ispeglati, teta Anka je donijela gusti češalj i pokazala "kak' se to treba naprav't'". I zaista je u pravu: opeglani stoljnjak, još i počešljan, izgledao je kao – novi!

Pročitano 1267 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok