MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 05. 2013.

Nove "Oazine" gerontodomaćice

Elvira Hegeduš, Donka Dvornić i Anica FričElvira Hegeduš, Donka Dvornić i Anica FričMirovna grupa Oaza koristi mjeru zapošljavanja javni radovi kad god je u mogućnosti osigurati potrebne radne zadatke za osobe koje se na taj način zapošljavaju. Tako je od 15. IV. 2013. godine zaposlila tri nove gerontodomaćice koje će pružati pomoć u kući starim osobama na području Belog Manastira te u prigradskim naseljima Šećerana i Branjin Vrh. Dvije gerontodomaćice, Anica Frič iz Šumarine i Elvira Hegeduš iz Belog Manastira, radit će šest mjeseci, dok će Donka Dvornić iz Belog Manastira raditi do 14. VII. 2013. godine.

Sve tri nove gerontodomaćice višegodišnje su aktivne učesnice "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene i drugih "Oazinih" akcija pa ih s radom "Oaze" nije trebalo posebno upoznavati. Stoga su s asistenticom na projektu obišle stare osobe radi upoznavanja, djelomično i s dosadašnjim gerontodomaćicama, i vrlo brzo su se uklopile u raspored rada, koji su same kreirale, dakako uvažavajući želje i potrebe korisnika. Izvještaje o svom dvotjednom radu u mjesecu travnju podnijele su na vrijeme, zadovoljne su zaposlenjem u "Oazi" i orne su za posao.

Redovno prisustvuju sastancima srijedom "Oazinog" gerontotima, a za posebne zdravstvene probleme svojih korisnika obraćaju se patronažnoj sestri. Za proteklih desetak godina, koliko se provodi program "Pomoć starim i nemoćnim osobama", "Oaza" je imala dobre i vrijedne gerontodomaćice pa očekujemo da će korisnici i ovoga puta biti zadovoljni.

Pročitano 1741 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok