MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 07. 04. 2013.

Završene "Životinjske priče", ali se šetnje nastavljaju

Svake subote šetnje pasa iz Skloništa za životinjeSvake subote šetnje pasa iz Skloništa za životinjeGrađanska inicijativa "Životinjske priče" završila je 31. III. 2013. godine i može se pohvaliti zavidnim rezultatima. U inicijativi su sudjelovala ukupno 173 šetača, potpomognuti organizacijskim timom od 12 članova. Šetači su podijelili 430 letaka tokom sedam šetnji, organizatori polijepili 30 plakata te snimili osam reportaža i napisali 10 tekstova kojima je zadatak bio povećati svijest građana o važnosti udomljavanja, čipiranja, kastriranja i nenapuštanja životinja.

Sve nabrojano rezultiralo je i s desetak pasa koje su udomili šetači i njihovi poznanici, a Sklonište za životinje Beli Manastir i volonterska grupa Ekipa Vučkići samo u ovoj godini udomili su preko 70 pasa.

Inicijativu "Životinjske priče" zajednički su proveli Udruga za razvoj civilnog društva "BaranjaMedija", Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih Grada Belog Manastira, koji su ujedno činili i organizacijski tim potreban za provedbu. Inicijativa se provodila od početka siječnja do kraja ožujka sredstvima Zaklade za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Osijeka.

Osim što su građani i organizatori zajedno pomogli socijalizirati pse, uveseliti ih, naučiti na povodac i uljepšati im život, unutar inicijative postavljene su i dvije oglasne ploče u Belom Manastiru, s ciljem da se na njima oglašavaju izgubljene, napuštene životinja i one koje su za udomljavanje. Oglasne ploče nalaze se na adresi Trg slobode 16a (stari Matični ured) i Osječka 128 (Veterinarska stanica Beli Manastir) i građani se pozivaju da ih posjete.

Iako je inicijativa okončana, organizatori i građani su i protekle subote šetali napuštene pse iz Skloništa u Belom Manastiru – njih 14. Ujedno je ovo i prilika da se pozovu i ostali građani da se pridruže šetnjama svake subote od 10 do 12 sati u Osječkoj 128. A sve što vam treba su dva sata dobre volje i povodac, a psi se neće ljutiti ni ako im ponesete – grickalice.

 

Pročitano 1630 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok