MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 02. 2013.

Šetanje pasa iz belomanastirskog Skloništa

Veliki odaziv ljubitelja pasaVeliki odaziv ljubitelja pasaPrva šetnja pasa iz Skloništa za životinje Beli Manastir održana je 16. II. 2013. godine s početkom u 10 sati i okupila je preko 40 šetača koji su se odazvali sudjelovanju u građanskoj inicijativi "Životinjske priče". Belomanastirci su pokazali koliko im je stalo do životinja jer je jedan pas dobio dvoje ljudskih prijatelja, a oni psi koji nisu smjeli u šetnju, igrali su se u dvorištu Skloništa.

Iznimno velik odaziv volontera iznenadio je i same organizatore: Udrugu za razvoj civilnog društva "BaranjaMedija", Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih Grada Belog Manastira. Psi su zato bili jako sretni jer maženja i ljubavi nikad nije dosta.

- Ovaj tjedan iz Skloništa je udomljeno 10 pasa, a dijelu nisu stigli nalazi pa je manji broj smio u šetnju. Međutim, već do iduće subote svi će psi dobiti svoje laboratorijske nalaze i smjet će van iz Skloništa. Stoga pozivamo građane da do nas dođu svake subote u 10 sati i uljepšaju svoj dan, a i dan naših štićenika, poručio je voditelj Skloništa veterinar Miroslav Prebeg.

Ova zanimljiva inicijativa svoj službeni nastavak ima 2, 16. i 30. III., ali kako je njen cilj pomoći udomljavanje pasa te informirati građane o problemu napuštenih životinja, potrebi kastracije i čipiranja, najbolja opcija je šetati pse svake subote.

- Moramo se pohvaliti kako su šetači bili iznimno zadovoljni. Svi su rekli da im je bilo lijepo, pitali su nas mogu li doći svake subote i svi su podijelili sve letke koje smo im dali. I za pse smo se pobrinuli. Šetači koji nisu imali svoje povodce dobili su one kupljene kroz građansku inicijativu, a pasonjama je bila osigurana hrana, keksi, grickalice za čišćenje zubi i, naravno, vrećice koje šetačima trebaju prilikom šetnji, kazala je voditeljica građanske inicijative Milica Milosavljević.

Ničega od gore nabrojanog ne bi bilo bez Zaklade za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Osijeka, koja financira ovu građansku inicijativu, ali ni bez medija, koji ju prate, te volontera, koji u njoj sudjeluju.

Pročitano 1631 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok