MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 02. 2013.

Doček Kineske nove godine u Zagrebu

Kineska nova godina u znaku ZmijeKineska nova godina u znaku ZmijeZahvaljujući galeriji "Zlatni konj" i Borisu Bućanu, Zagreb je prošle godine promovirao hrvatsko dočekivanje Novih godina po kineskom lunarnom kalendaru. Tako se zamisao proslavljanja Kineskih novih godina preselila i na Trg bana Josipa Jelačića, koji je ovih dana dekoriran izvornim kineskim dekoracijama.

No, ako znamo da su u posljednjih 60 godina Kina i Kinezi prihvatili i primijenili mnoge civilizacijske dosege suvremenog svijeta i da je došlo do znatnog uzajamnog upoznavanja, onda ne iznenađuju takvi oblici svekolikog civilizacijskog i kulturnog prožimanja. Kako bi svijet sutrašnjice bio što skladniji, ima smisla što više upoznavati kinesku kulturu, umjetnost i običaje i to u svjetlu činjenice da je svaki peti stanovnik zemaljske kugle - Kinez.

 

Galerija "Zlatni konj", koja njeguje multikulturalnost te međurasnu, međukonfesionalnu i međunacionalnu toleranciju te surađuje s umjetnicima iz 90 zemalja, logična je adresa hrvatskog dočeka Kineske nove godine u znaku Zmije. Uostalom i grb Grada Zagreba ima otvorena vrata. Raduje i podatak da je galerija "Zlatni konj" dogovorila s Borisom Bućanom da sljedećih 10 godina oblikuje postere za Kineske nove godine.

Doček Kineske nove godine organizira se u "Zlatnom konju" u subotu, 9. veljače 2013, od 20 sati do nedjelje ujutro!

Plakat Borisa Bućana za doček Kineske nove godine u ZagrebuPlakat Borisa Bućana za doček Kineske nove godine u Zagrebu

Pročitano 1609 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok