MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 01. 02. 2013.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o udrugama

Priprema se novi Zakon o udrugama...Priprema se novi Zakon o udrugama...U petak, 1. II. 2013.godine, s početkom u 10 sati, u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Osijek održana je javna rasprava o Nacrtu Zakona o udrugama. Raspravu su organizirali Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo uprave, u suradnji s Volonterskim centrom Osijek i Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica".

Odaziv na raspravu bio je velik, a iz Baranje su na njoj bili Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupa Oaza, Mirela Alagić, predsjednica P.G.D.I.-ija i Milorad Nenadović, izvršni direktor Udruženja "Baranja" iz Bilja.

 

... a udruge imaju mnogo pitanja... a udruge imaju mnogo pitanja

Na početku rasprave pomoćnica ministra Jagoda Botičkipredstavila je okupljenima ciljeve donošenja novog Zakona o udrugama, korake u izradi zakona te rezultate internetskog savjetovanja, u kojem je zaprimljeno ukupno 55 očitovanja:

- I dalje su otvorena pitanja koja smo istaknuli u javnoj internetskoj raspravi, poput supsidijarne primjene zakona, prava odlučivanja maloljetnih osoba, sadržaja statuta te ostale manjkavosti koje su uočene tijekom jedanaest godina provedbe važećeg zakona, poput pitanja prihodovne djelatnosti, stečaja, likvidacije. Zbog toga će radna skupina koja je izradila Nacrt Zakona o udrugama održati još nekoliko tematskih sastanaka s predstavnicima mjerodavnih institucija i organizacija u cilju pronalaženja najboljih rješenja.

Prisutni su tokom rasprave postavljali pitanja pa se razvila živa diskusija.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok