MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 15. 12. 2012.

Crnogorsko književno veče u Belom Manastiru

Dobrilo Pavić, Milorad Nikčević, Anđelka Pavić i Jadranka RadoševićDobrilo Pavić, Milorad Nikčević, Anđelka Pavić i Jadranka RadoševićU subotu, 15. XII. 2012. godine, s početkom u 17 sati, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici održano je crnogorsko književno veče u organizaciji KUD-a "Montenegro-Montenegrina". Veče je bilo posvećeno crnogorskom književniku (a belomanastirskom zetu) Dobrilu Paviću te osječkom odvjetniku i pjesniku Luju Medvidoviću. Program je vodio prof. dr. sc. Milorad Nikčevićiz Osijeka, redovni profesor u miru osječkog Filozofskog fakulteta, porijeklom iz Crne Gore.

Bilo je predviđeno da se publici predstave još neki književnici i crnogorska grupa iz bačkog Lovćenca, ali oni zbog loših vremenskih prilika nisu mogli doći u Beli Manastir.

Prof. Nikčević ukratko je predstavio obojicu književnika i njihovo djelo, a onda su oni sami čitali svoje pjesme. Veče je iskorišteno i za promociju dva nova romana Dobrila Pavića "Magla istorije" i "Znamo li se". Odlomke iz prvog od njih, koji govori o filozofiji bogumilskog vjerovanja i nesagledivosti tragike tih vjernika na granicama pravoslavlja i katolicizma, čitale su autorova supruga Anđelka Pavić i Jadranka Radošević, profesorica Srednje škole Dalj. Veče je završilo zakuskom i druženjem učesnika i posjetilaca.

Zainteresirana belomanastirska publikaZainteresirana belomanastirska publika Dobrilo Pavić i njegove knjigeDobrilo Pavić i njegove knjige

Pročitano 2322 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok