MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 20. 11. 2012.

Svečano otvoren SKC u Belom Manastiru

Uzvanici na svečanom otvaranjuUzvanici na svečanom otvaranjuUoči Aranđelovdana, u utorak, 20. XI. 2012. godine, s početkom u 17 sati, Grad Beli Manastir i srpska zajednica Grada Belog Manastira organizirali su svečanost povodom otvaranja dijelom obnovljenog i dijelom novosagrađenog Srpskog kulturnog centra (SKC) u Ulici Imre Nađa 8. Skupu su prisustvovali uzvanici iz Grada Belog Manastira, Osječko-baranjske županije i drugih županija, predstavnik Konzulata Republike Srbije, saborski zastupnik, predstavnici SPC-a, policije i drugi gosti.

Vrpcu novog objekta prerezali su Milan Stanković, Sara Mihalić i Bojana Urukalo, a uvodničarka je bila Vedrana Manić. Prisutnima na skupu obratili su se zamjenik gradonačelnika Predrag Stojanović, gradonačelnik Ivan Doboš, predsjednica VSNM Bojana Vukosavljević, baranjski saborski zastupnik Mile Horvat, zamjenik župana Željko Kraljičak i generalni konzul Republike Srbije Živorad Simić.

 

Svi su istakli da je taj objekt značajan za srpsku zajednicu u Belom Manastiru, a posebno su Predrag Stojanović, Mile Horvat i Ivan Doboš podrobnije opisivali nastanak tog Centra, čiji začetak se veže za 2003. godinu, način osiguranja sredstava za dogradnju, projektante i izvođače radova, a posebno su istakli i osobe koje su svojim zalaganjem doprinijele da se u vrlo teškim ekonomskim uvjetima omogući dovršenje upravo toga objekta, kojemu se, među ostalim mogućima, ipak dao prioritet.

Uzvanici na svečanom otvaranjuUzvanici na svečanom otvaranjuZamjenik župana Željko Kraljičak istaknuo je da će SKC sigurno doprinijeti da se i pripadnici drugih manjina u njemu okupljaju i druže, kao i to da će prostor sigurno biti dobro iskorišten budući da je to sjedište šest srpskih organizacija: SKUD-a "Jovan Lazić", belomanastirskog pododbora SKD-a "Prosvjete", SO "Praktična žena", Vijeća srpske nacionalne manjine (VSNM), Dječje igraonice "Pčelice" i Kola srpskih sestara "Sveta Jelena Dečanska". Nakon toga uslijedio je i kratki kulturno-umjetnički program.

Kako je Aranđelovdan i slava VSNM-a i belomanastirska crkvena slava, nakon otvaranja SKC-a prisutni na skupu uputili su se u kinodvoranu na svečanu akademiju, na kojoj su svoja umijeća prikazali najmlađi iz "Pčelice", učenici Osnovne glazbene škole Beli Manastir te članovi kulturno-umjetničkih društava iz Belog Manastira, Jagodnjaka i Kneževih Vinograda. Proslava je kasnije nastavljena u prostorijama SKC-a. Ispred Mirovne grupe Oaza događajima su prisustvovale Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević i Dubravka Simendić.

Pročitano 1954 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok