MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 30. 10. 2012.

Konstituiran Provedbeni odbor znanstvenog kolokvija

Provedbeni odbor Znanstvenog kolokvija 'Beli Manastir u prošlosti i sadašnjosti'Provedbeni odbor Znanstvenog kolokvija 'Beli Manastir u prošlosti i sadašnjosti'Dana 30. X. 2012. godine, u Maloj vijećnici Gradske uprave Grada Belog Manastira (GBM), konstituiran je Provedbeni odbor Znanstvenog kolokvija s međunarodnim sudjelovanjem "Beli Manastir u prošlosti i sadašnjosti". Za predsjednika Provedbenog odbora izabran je dr. Davorin Bubalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, njegovi zamjenici su Ivan Doboš, belomanastirski gradonačelnik, i Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu GMB. Tajnik Provedbenog odbora je Davorin Taslidžić, ravnatelj Zavoda za baranjsku povjesnicu, a članovi su Igor Josipović, asistent na Katedri za svjetsku povijest i pomoćne povijesne predmete Odsjeka za povijest osječkog Sveučilišta, te Oskar Keller, predstavnik njemačke nacionalne manjine za GBM, Tünde Sipos Zsivics, predstavnica mađarske nacionalne manjine, Duško Kostić (Udruga romskog prijateljstva "Luna") i Jovan Nedić (Mirovna grupa Oaza).

Organizacija
Znanstveni kolokvij će organizirati Zavod za baranjsku povjesnicu u suorganizaciji Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku, Udruge povjesničara Slavonije i Baranje te Centra za kulturu Grada Belog Manastira, a pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira. Kolokvij će se održati u ožujku (ili početkom travnja) 2013. godine, a u povodu "obljetnice osam stoljeća prvoga spomena mjesta u prošlosti 1212/1227. – 2013". Očekuje se sudjelovanje stručnjaka iz Hrvatske, BiH, Mađarske i Srbije.

Teme
Teme znanstvenih radova mogu biti iz svih vremenskih razdoblja: prapovijest, stari vijek, srednji vijek, novi vijek, suvremeno doba, a s obzirom na problematiku istraživanja teme mogu biti: arheološke, demografske, ekonomske, geografske, jezikoslovne, kulturološke, povijesne, pravne, vjerske, vojne ... i ine. Nadalje, s obzirom na područje teme mogu biti: o gradu (mjestu) Belom Manastiru, o Baranji kao bližoj okolici Belog Manastira, srednjoeuropske i jugoistočnoeuropske s obzirom na interakcijska djelovanja i odnose na belomanastirsku sredinu...

Pročitano 865 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok