MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 10. 2012.

Urednik-voditelj Hrvatskog radija posjetio "Oazu"

Dubravka Simendić, Vesna Nedić i Tomislav ŠikićDubravka Simendić, Vesna Nedić i Tomislav ŠikićU srijedu, 10. X. 2012. godine, u poslijepodnevnim satima, Mirovnu grupu Oaza posjetio je Tomislav Šikić iz Zagreba, urednik-voditelj Prvog programa Hrvatskog radija. On je dva dana boravio u Baranji da bi snimio nekoliko priloga za jutarnji program "Ujutro prvi".

Za "Oazu" i njezine aktivnosti doznao je preko "Oazine" web-stranice, a prije dolaska u Baranju s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić dogovorio je detalje posjeta, prepuštajući njoj da odabere temu o kojoj će se snimati prilog, ali s preporukom da to bude aktivnost po kojoj se "Oaza" prepoznaje u lokalnoj zajednici.

 

Ipak, u razgovoru sa zagrebačkim novinarom govorilo se o gotovo o svim "Oazinim" aktivnostima, ali najviše o socijalnom programu, koji "Oazini" aktivisti provode već devetu godinu. To je i bio razlog zašto je razgovoru prisustvovala i Dubravka Simendić, asistentica na tom programu. Ona je predstavila program, njegove korisnike i uvjete pod kojima netko može biti korisnik, a potom i dvije socijalne usluge iz tog programa: dostavu besplatnih toplih obroka i pomoć u kući te rad gerontodomaćica, gerontomajstora i gerontokrojačice.

Potom je Vesna Nedić govorila o donatorima koji financiraju "Oazine" aktivnosti te o kreativnim radionicama, na koje već godinama dolaze žene iz Belog Manastira i bliže okolice. One, zajedno s "Oazinim" kreativkama Anom Jeličić i Jelenom Opačić-Matijević, od različitih materijala i različitim tehnikama prave baranjske suvenire, ali i upotrebne predmete, koji se prodaju u suvenirnicama u Osijeku i Belom Manastiru te na raznim sajmovima i izložbama…

Na kraju posjeta, "Oazine" su aktivistice Tomislava Šikića odvela kod Olge Bečanović, jedne od korisnica "Oazinog" socijalnog programa, ali o tome u sljedećem članku.

Pročitano 1329 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok