MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 10. 2012.

Kvizaški milijunaš Leonard Mlinarić

U Baranji svi pričaju o kvizaškom milijunašu Leonardu Mlinariću, koji – pored ostaloga – predaje i u Gimnaziji Beli Manastir. Evo kako ga opisuje Ivica Getto u "Glasu Slavonije":

Leonard Mlinarić iz ŠećeraneLeonard Mlinarić iz Šećerane"Ljudi moji, imamo novog milijunaša", uzviknuo je Tarik Filipović nakon što je dvadesetosmogodišnji profesor latinskog i povijesti Leonard Mlinarić, poslije podužeg razmišljanja, cijeli milijun uložio na odgovor "B". Skinuo je kravatu, zagrlio ga i od srca mu čestitao. Belomanastircu Leonardu zasjala je suza u oku. Zaradio je "prvi milijun" zahvaljujući, prije svega, znanju, ali i djeliću sreće. Uostalom, sreća prati hrabre, a Leonard se upravo takvim pokazao. Pitanje mu je bilo poprilično nezgodno postavljeno, premda "zemljopisno", što je - njegova poslastica. Glasilo je: "Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana", a ponuđeni odgovori bili su Addis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N'Djamena, Niamey i Ulan Bator.

- Odmah sam rekao da je odgovor Astana, ali sam krajičkom oka vidio Ulan Bator. I tu je počelo razmišljanje. Dugo sam se lomio. Petnaestak-dvadeset minuta sigurno - prisjeća se snimanja u zagrebačkom HTV-ovom studiju i prvog susreta s kamerama.

- Već na prvom pitanju imao sam tremu. Kamere, reflektori, nepoznata publika, svi vas gledaju i od vas nešto očekuju, pa budi pametan - priča, objašnjavajući kako je primijenio taktiku od težeg k lakšem, koja se pokazala dobrom.


Pročitano 2100 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok