MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 09. 2012.

Rad gerontodomaćice Vesne Barbir

Gerontodomaćica Vesna donosi rublje u 'Oazin' vešerajGerontodomaćica Vesna donosi rublje u 'Oazin' vešerajOd 1. VIII. 2012. godine u "Oazi" kao gerontodomaćica radi Vesna Barbir iz Belog Manastira. Zaposlena je na tri mjeseca preko mjere zapošljavanja javni radovi, a radit će u "Oazinom" programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Prvog radnog dana asistentica na tom programu Dubravka Simendić upoznala ju je sa Statutom Mirovne grupe Oaza te načinom i organizacijom rada gerontodomaćica. Potom su obišle deset korisnika (osam žena i dva muškarca), od kojih su neki veoma bolesni ili su u velikoj žalosti zbog smrti najbližih. Njih će Vesna obilaziti i pomagati im u sljedeća tri mjeseca.

Tokom mjeseca augusta Vesna je izvršila ukupno 51 obilazak starih osoba i obavila niz poslova kao što su nabavka potrepština za kuću, plaćanje računa, pranje posuđa, pranje rublja, spremanje, uređivanje dvorišta i sl., ali se i družila sa starim sugrađanima, o čijem se zdravlju također brine. Korisnici su je dobro prihvatili i već sad strahuju što će biti kad ona prestane raditi u javnim radovima.

Pročitano 1499 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok