MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 12. 09. 2012.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VIII/2012)

Gerontodomaćina Jelena čisti lišće u dvorištuGerontodomaćina Jelena čisti lišće u dvorištu"Oazin" gerontotim i u mjesecu kolovozu 2012. godine nastavio je pružati pomoć u kući starim i nemoćnim osobama na području Grada Belog Manastira, a prema trogodišnjem socijalnom programu koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Gerontotim je radio u sastavu: osam gerontodomaćica (od kojih je jedna na javnim radovima), gerontokrojačica, gerontomajstor (također zaposlen na javnim radovima), patronažna sestra, asistentica i voditeljica programa. Tim se sastajao svake srijede kako bi se dojavilo koji su novi korisnici, koji su problematični, koji su bolesni i što s njima činiti, kome namijeniti dobivenu odjeću, koji su potencijalni korisnici za rezervnu listu, kome treba mjeriti tlak i kontrolirati stanje šećera i tome slično.

 

Gerontodomaćice su obilazile ukupno 55 starih osoba (50 žena i 5 muškaraca). Ukupno su izvršile 372 obilaska i obavile mnoštvo poslova, koje ovaj put nećemo nabrajati jer smo ih nabrajali u prethodnim izvještajima.

Gerontomajstor je obišao sve korisnike u sva tri naselja i izvršio najnužnije sitne popravke. Gerontokrojačica je također izvršila dosta poslova, npr.: skraćivanje i sužavanje hlača, sužavanje kućnih haljina i našivanje džepova, popravak neodgovarajućih sukanja, sužavanje ženskog kostima, našivanje šliceva na radne hlače, prepravljanje zavjesa, mjerenje i proba u kući korisnica radi šivanja nove odjeće itd.

"Oazin" mali vešeraj  odradio je "30 mašina" pranja rublja (zavjesa, deka, posteljine, odjeće, stolnjaka, ručnika i dr.), te odgovarajuće sušenje i slaganje opranog rublja, za ukupno osam osoba, među kojima su osobe koje ili nemaju stroj za pranje, ili su invalidi pa ne mogu sami prati, ili imaju ozbiljne zdravstvene probleme, tako da im ta "Oazina" aktivnost olakšava održavanje higijene.

Pročitano 1751 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok