MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 03. 09. 2012.

Javna akcija – dijeljenje letaka srednjoškolcima

(Fotoalbumi se mogu pogledati ovdje i ovdje)

Leci za prevenciju nasilja u vezama mladihLeci za prevenciju nasilja u vezama mladihPrvog dana nove školske godine, u ponedjeljak (3. IX. 2012) aktivisti Mirovne grupe Oaza dijelili su letke baranjskim učenicima pred belomanastirskim srednjim školama: ujutro (od 7,30 do 8,00) pred Gimnazijom i Prvom srednjom školom, a poslijepodne (od 13,30 do 14,00) pred Drugom srednjom školom. Cilj te akcije bio je da se mladi upoznaju s problemom nasilja u partnerskim vezama i da se senzibilizira javnosti za važnost prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih.

Dijeljenje letaka jedna je od  aktivnosti projekta "Povezani – za veze bez nasilja". Nosilac projekta je zagrebački CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, a partneri na projektu su ZUM iz Pule, Udruga Zora iz Čakovca, Potencijal – Udruga za razvoj ljudskih potencijala iz Rijeke te Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira.

Dijeleći letke, "Oazini" su aktivisti i anketirali srednjoškolce s pitanjima: je li im poznato da se nasilje javlja među mladim parovima, priča li se o tome među njima, znaju li da netko trpi nasilje. Nakon te akcije obrazovnim institucijama ponudit će se stručna znanja s područja prevencije i podijeliti preventivno-edukativni materijali kako bi se doprinijelo djelotvornijoj prevenciji nasilja u partnerskim veza

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok