MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 08. 2012.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VII/2012)

'Oazina' korisnica i gerontodomaćica Dragica Štalman'Oazina' korisnica i gerontodomaćica Dragica Štalman"Oazine" gerontodomaćice su i u sedmom mjesecu 2012. godine nastavile pružati pomoć u kući starim i nemoćnim osobama na području Grada Belog Manastira, a prema trogodišnjem socijalnom programu koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Sedam "Oazinih" gerontodomaćica obilazile su 46 starih osoba (43 žene i 3 muškarca), a svoje usluge pružali su im i "Oazina" gerontokrojačica i gerontomajstor.

Gerontotim je ukupno odradio 353 obilaska starih osoba te se redovito sastajao srijedom i rješavao tekuće probleme pojedinih korisnika.

 

Osnovni poslovi
Po vrstama posla odrađeno je: 196 puta spremanje, 39 puta uređivanje dvorišta, 12 puta briga za osobnu higijenu, 162 puta nabavljanje namirnica, 15 puta podgrijavanje jela ili priprema nekog jednostavnijeg obroka, 30 puta pranje suđa, 11 puta pranje rublje u "Oazinom" vešeraju i 2 puta nabavka više odjevnih predmeta.
Gerontodomaćice su 6 puta u "Oazu" donosile odjevne predmete na popravak i šivanje, 28 puta plaćale kućne račune, 11 puta odlazile kod liječnika za redovne terapije, 4 puta sređivale kućnu dokumentaciju, a 2 puta dokumentaciju iz domene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Ostalo
Pored toga, gerontodomaćice su 24 puta odlazile u apoteke po lijekove, 32 puta razgovarale s korisnicima o njihovih problema, 2 puta peglale veće količine rublja, 16 puta masirale stare osobe, 5 puta čitale slijepima, 10 puta donosile besplatne novine i časopise, 7 puta poradile nešto u vrtu i 6 puta prošetale korisnika u invalidskim kolicima.

Posebno
A bilo je i neuobičajenih zadataka, kao na primjer: pranje boca za paradajz, vađenje luka, branje mahuna i paradajza, stavljanje krastavaca u tegle, klanje pataka, spremanje nakon krečenja, pranje frižidera i još mnogo čega drugoga. Po potrebi se pozivala i patronažna sestra, bilo za savjet ili radi obavijesti za mjerenje tlaka i šećera.

Pročitano 1787 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok